درب شازده، بوتیک هتلی هنری محور
دوشنبه 25 مهر 1401
بازدید: 2077
صنعت میهمان نوازی در میانه یک جهش بزرگ بود که بوتیک هتل ها انقلابی در این صنعت به پا کردند. هنگامی که هتل های زنجیره ای سعی در تقلید از مدل تجربی موجود در هتل های مستقل و بوتیک دارند، آن دسته از مبتکران در صنعت بوتیک هتل ها در حال تحول در ساختار خود هستند تا معنای تجربه سفر واقعی را بیان کنند.
هتل های بوتیک به طور مداوم عملکردهای خدماتی هتل های تجاری را به چالش می کشند و در نتیجه مجموعه ای از تجربیات منحصر به فرد و جهانی را به همراه می آورند. در نتیجه، ترندهای جدید در صنعت میهمان نوازی غالباً در محیط بوتیک هتل ها آغاز می شود.
در حالی که همه چیز با فراهم کردن مکانی برای خواب آغاز شد، صنعت میهماننوازی سنتی به آنچه امروز میبینیم تبدیل شده است. علیرغم همه تغییراتی که صنعت شاهدش بود، مشتری همیشه مرکز بوده که البته بهتر است بگوییم میهمان. صنعت میهمان نوازی به طور مداوم در حال تکامل است تا پیشرفته تر بشود.
حال پرسش اصلی این است که چرا بوتیک هتل ها نسبت به هتل های تجاری عملکرد بهتری دارند. اکنون مسافران ترجیح می دهند به جای وفاداری به هتل های زنجیره ای خاص، به دنبال تجربه باشند و به استفاده مجدد از فضا فکر کنند. این عوامل برای مسافران بسیار جذاب است زیرا بوتیک هتل ها عناصری از محیط اطراف را تجسم و یک تجربه منحصر به فرد را ایجاد می کنند.
آن زمان که بوتیک هتلی به آن شکل در شیراز نبود، درب شازده به عنوان عمارتی زیبا، نماد بافت قدیمی شیراز محسوب می شد. مخصوصا اینکه در نزدیکی مجموعه زندیه قرار داشت و نقش مهمی ایفا میکرد. البته با اینکه امروزه شیراز شهر بوتیک هتل های رنگارنگ است، همچنان درب شازده با نگاه هنرمندانه و بکارگیری عناصر هنری در جای جای اتاق ها و فضای چشم نواز حیاط به چشم می آید. بدون شک اگر گذرتان به خیابان تیموری بی افتد، سرتان را به سمتش برمیگردانید.
خانه های تاریخی یک عالمه داستان و خاطرات را به خود دیدند و البته قصه ی آدم هایی که درون این خانه ها زندگی کردند، همیشه در دل آن ها باقی مانده.
این بار روایتی از خانه ای در شیراز را برایتان بازگو می کنم. خانه ای که مسبب علاقه من به کانسپتی به نام بوتیک هتل شد. در واقع این هتل کوچک طرز فکر سنتی مرا نسبت به هتلداری عوض کرد و باعث شد راهم به سمت بوتیک هتل ها باز شود.
یکی از مواردی که باعث تمایز درب شازده شده، توجه و احترامی است که به هنر و هنرمند دارند و در واقع چشم اندازی از هنر و طراحی معاصر را در این فضای کوچک می توان مشاهده کرد.
جای تعجبی نیست که این هتل متفاوت، گوی سبقت را از بوتیک هتل عامری کاشان ربود و طبق نظر سنجی تریپ ادوایزر حدود سه سال در جایگاه اول قرار گرفت.
بخوانید: درب شازده و تریپ ادوایزر
هسته اصلی درب شازده به 130 سال پیش برمی گردد. زمانی که خانواده ی یزدانی در این خانه زندگی می کردند. این خانه متعلق به یک عطار بوده به نام آقای یزدانی که برای خرید ادویه سفرهای متعددی به هند داشته.
قصه درب شازده را اینجا هم بخوانید.
آقای یزدانی در کنار کار عطاری تریاک هم می فروخته؛ چرا که تریاک استفاده درباری داشته و عطارها تجویز می کردند و حتی سندهای تریاک فروختنش هم موجود است.
حالا فرانک عسکری مدیر و بهره بردار درب شازده که من فرا جون صدایش می کنم، چرا شیراز را انتخاب کرده؟ در صفحه اینستگرم من در هایلایت درب شازده چند استوری راجع به پروژه toiran.com گذاشتم که چه چالش هایی داشتند. از همین رو به زادگاهش بر می گردد و از آنجایی که از بچگی عاشق خانه های قدیمی بوده، تصمیم می گیرد ادامه ی فعالیت گردشگری اش را اینطور ادامه بدهد.
پرسون پرسون حدود 2 سال به دنبال خانه می گردد تا بالاخره اینجا را پیدا می کند و از همان اول مهرش به دلش می نشیند. نه تاریخچه خانه را می دانسته و نه اطلاعات زیادی راجع به این محله داشته. در واقع انرژی خانه را دوست داشته و معتقد بوده این خانه روزی جزء زیباترین خانه های شیراز محسوب می شود و این محله را آباد می کند.
یک عالمه هم عتیقه پیدا می کند که در طی مرمت ناپدید می شود.
حتی ظروف این خانه هنوز هستند و خوراک در آنها سرو می شود و یک نوشته ای هم بجا مانده که هرکسی این ظروف را با خودش ببرد به درد خدا گرفتار می شود.
اینجا اولین خانه ای بوده که تلفن داشته. پسران سرباز محله از محل سربازی با خانواده هایشان به این خانه تماس داشتند.
خانواده یزدانی مردمان نیکوکاری بودند. نذری های زیادی می دادند و زیر این درخت نخل شمع روشن می کردند.
پسران خانواده یک زمانی می خواستند این نخل را قطع کنند. این هم ردش... و چه بهتر که این اتفاق نیفتاد!
در واقع این نخل هویت محله است.
فرا جون تعریف می کند جوری این خانه و نخل را دوست دارم که هرجا می روم دلم برایش تنگ می شود و هیچ کجای دنیا برایم آرامش این خانه را ندارد و اصلا دلم نمی خواهد کسی ناراضی از اینجا بیرون برود.
حیاط:
این در و پنجره ها کامل عوض شدند؛ ولی به شکل قدیم خودش و قسمت روبرویی در زمان جمهوری اسلامی ساخته شده بوده که نسبت به بقیه خانه بسیار ضعیف عمل کرده بود. به همین دلیل دوباره سازی می شود؛ دقیقا قرینه ی ساختمان روبرویی.
در درب شازده، هر اتاق مجهز به سرویس بهداشتی مجزاست. خدمات خانه داری روزانه و پذیرش 24 ساعته هتل و خدمات دربان و نگهبان را ارائه می دهند که می تواند بر اساس نیازها و خواسته های میهمان سفارشی بشود.
ایشان هم نگهبان شب خوش تیپ و خوش اخلاق هتل هستند.
صبحانه درب شازده:
طراحی داخلی درب شازده کار آقای امیرعباس کاشف بوده که چیزی بیش از 60 چراغ مختص این خانه ساختند؛ با آنتیک هایی که از سراسر ایران خریدند و آنها را تبدیل به چیزهایی کردند که امروز بتوان از آنها استفاده کرد.
درب شازده 9 اتاق دارد که در ادامه به آنها می پردازم.
اتاق آینه-دابل
این اتاق در دل این خانه قاجاری عین یک الماس میدرخشد. اتاق آینه شامل گچبری، آینه کاری و نقاشی است.
اتاق شازده کوچیک-دابل
اتاقی آرام و دنج که در طبقه دوم ضلع قاجاری واقع شده و چشم اندازش به حیاط است.
اتاق شازده دابل بالاخانه
پله ها را که یکی یکی طی کنید به یک بالکن جذاب می رسید با دو اتاق. اتاق سمت چپ اتاق صورتی ماست؛ با کاشی های رنگی صورتی و تابلوهای هنری معاصر و نور ملایمی که از پنجره رو به حیاط به اتاق می تابد.
اتاق دابل گاردن، اتاق پهلوی
این اتاق در طبقه همکف واقع شده و به حیاط داخلی باز می شود. این اتاق با رنگ صورتی ملایم و با مبلمان مدرن چیدمان شده انتخاب مناسب برای زوج هاست.
اتاق پنج دری-تریپل
نام این اتاق به معنای واقعی کلمه "پنج درب" است؛ درهایی که به حیاط باز می شوند.
اتاق حوضخانه-تریپل
حضور آجرهای سنتی ایرانی و این حوض کوچک بامزه به این اتاق جلوه ی خاصی داده. نقاشی ها کار دست هنرمندان ایرانی است، این اتاق تریپل مناسب برای یک گروه سه نفره یا یک خانواده است.
اتاق پهلوی-تریپل
این اتاق که در طبقه دوم واقع و با رنگ سبز ملایم رنگ آمیزی شده، نمایی به حیاط داخلی دارد.
اتاق هفت دری-تریپل
همچنان در ضلع قاجاری خانه هستیم. با سقف بلند و کاشی کاری ها، تزئینات سقف و نقاشی ها کار دست هستند. برای یک خانواده سه نفره بسیار مناسب است.
و اما برویم به سراغ زیباترین اتاق درب شازده
اتاق ارسی- کواد
این سوئیت تماشایی واقع در طبقه دوم ضلع قاجاری شامل دو اتاق و سرویس بهداشتی در وسط است، دارای نمای کاملی از حیاطه و با کاشی و نقاشی های دستی تزئین شده است. این اتاق مناسب برای یک خانواده و یا گروهی چهار نفره دوستانه است.
این هم بالکن اختصاصی که در زیر تاج درخت خرما قرار گرفته.
درب شازده در بحث پایداری و توجه به محیط زیست هم فعالیت هایی داشته از جمله:
مصرف بهینه برق و آب
تشویق مهمانان به استفاده بیش از یکبار از حوله و ملحفه
تفکیک زباله
استفاده حداقلی از پلاستیک و ... فعالیت های ارزشمند این بوتیک هتل جذاب است.
گپ و گفتی دوستانه با فرا جون (مدیر و بهره بردار بوتیک هتل درب شازده)
فرهنگ بوتیک هتلی از زبان فرانک عسکری
چرا در درب شازده اقامت کنیم؟
به دیدنش رفتم تا گفتگویی در خصوص گردشگری داشته باشیم. چرا فرانک؟ چون سال هاست تجربه ی فعالیت در این صنعت را دارد. از آن زمان که توایران را داشت، تا الان که درب شازده و چندین پروژه دیگر را همزمان پیش می برد.
موقعیت مکانی: در دل بافت قدیم شیراز، خیابان کریمخان زند، کوچه ی 26، گذر سیدذوالفقار، پلاک 13
مدیر و بهره بردار: سرکار خانم فرانک عسکری
برای آشنایی بیشتر با این بوتیک هتل زیبا به صفحه اینستگرم من مراجعه بفرمایید.
معرفی بوتیک هتلها
آدرس اینستگرم الیمو
|
الیهام مظفری
|
9/5/1402 |
یکی از بهترین بوتیکهتلهایی که تابحال رفتم🩷ممنون از معرفی |
|
Manager
|
10/5/1402 |
خواهش می کنم الیهام عزیز. چه اسم زیبایی دارید و چقدر شبیه اسم من. بله درب شازده یکی از بهترین بوتیک هتل های نه تنها شیراز بلکه ایرانه |
|
|
شهرزاد م
|
10/5/1402 |
سلام ماهم در اردیبهشت ١۴٠٢ اینجا با کل فامیل اقامت داشتیم که تمام٩ اتاق در اختیار فامیل ما بود خیلی خیلی بهمون خوش گذشت و خاطره زیبایی از اونجا به یادگار با خود بردیم . پرسنل آنجا خیلی مهربان و خونگرم بودند و هتل هم بسیار تمیز و همه چیز در حین سنتی بودن، خیلی شیک و مناسب اون مکان بود . با آرزوی موفقیت روز افزون برای تیمشون. |
|
Manager
|
11/5/1402 |
چه عالی شهرزاد جان پس کل هتل در اختیار خودتون بوده؟ انگار که به خونه دومتون رفته بودید؛ منتها با حس و حالی جدید و پر از تجربه های قشنگ. ممنون که نظرت رو بیان کردی عزیزم |
|