حنا، بوتیک هتلی با استایل بی‌بدیل
    
بازدید: 2828
    

حافظ خیابانی شلوغ است که کمتر روزی روی آرامش را به خود می‌بیند. از یک ‌طرف به خیابان انقلاب راه دارد و از یک ‌طرف می‌رسد به خیابان پررفت‌وآمد جمهوری.
اما بین این‌ همه شلوغی کوچه‌ای قرارگرفته که از آن همه هیاهو دور است و زندگی جداگانه‌ای را از سر می‌گذراند. کوچه‌ای که گذر زمان شکل و شمایلش را تغییر نداده و به لولاگر یا کوچه قرینه پایتخت معروف است.
کوچه لولاگر در خیابان نوفل‌لوشاتو قرار دارد. اول و آخرش در دارد و همه ساختمان‌ها در آن شبیه به هم و قرینه هستند.
اینجا جایی است که هنوز ساختمان‌های آجری با بهارخواب‌های دل‌انگیزش به قوت قبل باقی است. جایی که پای ساختمان‌های مرتفع هنوز به آن باز نشده و حتی ساکنانش هم، همان ساکنان قدیمی هستند.

 


داستان کوچه قرینه تهران:
کوچه لولاگر که جزء آثار ثبت‌شده میراث فرهنگی است، عمری طولانی و قصه‌ای خواندنی دارد. سال ۱۳۱۷ محمدباقر لولاگر که حالا عمرش را به شما داده، در تهران و شهرهای دیگر به ساخت‌وساز مشغول بوده و دستی در کار خیر داشته؛ تصمیم می‌گیرد با برادرش اکبر لولاگر که در برلین فرش‌فروش بوده شراکتی راه بیندازد؛ بنابراین بخشی از اموالش را صرف ساخت مسجد و بیمارستان می‌کند و با بخش دیگر زمین کوچه لولاگر را می‌خرد و به کمک سرمایه برادرش مشغول ساخت خانه‌هایی در همین کوچه می‌شود.
محمدباقر از آنجایی که نماینده برادرش بوده، به‌رسم امانت‌داری مشابه هر چیزی که برای خودش می‌ساخته، یکی هم به همان شکل و به کمک استاد حسن بنا در طرف دیگر کوچه برای برادر دور از وطنش می‌سازد و این‌طور می‌شود که کوچه قرینه پایتخت شکل می‌گیرد.
ساختمان‌هایی با بهارخواب و درختانی متقارن یکی بعد از دیگری ساخته و کوچه، محلی می‌شود برای زندگی اختصاصی لولاگرها.
این کوچه خودش به تنهایی یک جاذبه است که چند جاذبه دیگر را در دلش جا داده. از پیتزا داوود و کافه ری را بگیر تا بوتیک هتل حنا و همسایگی‌اش با سفارت فرانسه.
پیتزا داوود، قدیمی‌ترین پیتزافروشی شهر
قدیمی‌ترین پیتزافروشی تهران یعنی پیتزا داوود ته همین کوچه است. به عقیده خیلی‌ها آقا داوود با موهای سفیدش میراث زنده کوچه است و پیتزافروشی کوچکش باعث شده، لولاگر از فراموشی نجات پیدا کند.
چون به قول آقا داوود اینجا یک کوچه معمولی نیست.
البته عمو داوود دیگر در میان ما نیست! روحش شاد و آرام...

 


جاذبه دیگر کوچه لولاگر کافه ری‌راست. ساختمان کافه ری‌را که زمانی یکی از خانه‌های قدیمی کوچه بوده، توسط یکی از نوه‌های تازه از فرنگ برگشته لولاگرها بازسازی شده.
این سازه‌های باقیمانده در کوچه لولاگر بهترین نمونه‌های معماری از دوران پهلوی اول هستند، زمانی که معماری مدرن در تهران شروع به ظهور می‌کند.


بوتیک هتل حنا:
داستان بوتیک هتل حنا از بازسازی خانه‌ای قدیمی با پلاک شماره ۳ در یکی از شناخته‌شده‌ترین کوچه‌های تهران شروع می‌شود. شرکت معماری باغ ایرانی با این هدف که زندگی را به کوچه لولاگر و مرکز شهر تهران برگرداند، روحی جدید به یکی از خانه‌های این کوچه می‌بخشد و حنا را تأسیس می‌کند.
فرایند مرمت ساختمان ۲ سال طول می‌کشد و درنهایت بوتیک هتل حنا در زمستان ۹۷ کارش را آغاز می‌کند. حنا نمایی از تهران معاصر است؛ با لایه‌های متعددی که از ۱۰۰ سال پیش تا به امروز به آن اضافه شده.

 


این خانه در ۲ طبقه ساخته شده و در مجموع ۵۴۰ متر زیربنا دارد که شامل ۷ اتاق و فضاهای جانبی مثل رستوران و کافی‌شاپ، گالری و فضاهای چندمنظوره است (پلتفرم و پاپ‌آپ).
لابی:
بوتیک هتل حنا، هتلی که چالش اصلی و اساسی در بازطراحی و بازسازی این پروژه، طراحی یک فضای ورودی شاخص و دعوت‌کننده در قالب بنایی کهن و یادمان گونه را دارد.
نحوه طراحیِ جدیدِ فضایِ این بوتیک هتل به گونه‌ای است که حس دعوت‌کنندگی ایده آلی را در ذهن مخاطبان خود فراهم می‌آورد و حتی امکان بازدید از فروشگاه محصولات سنتی را نیز مهیا کرده.
معماران این پروژه برای خلق تجربه متفاوت و غنی در تمام فضاهای پروژه تضادهای واضحی را ایجاد کردند. تضادهایی که می‌تواند در ذهن مخاطب باقی بماند.
این ویژگی منحصربه‌فرد بیشتر در رنگ‌های استفاده‌شده در این فضاها قابل مشاهده است. به‌عنوان مثال در طراحی فضای نشیمن و نوشیدن چای از اجزایی با رنگ‌های شاد و سرزنده استفاده شده.
در حالی که در طراحی داخل فروشگاه این پروژه از سایه‌های ملایم به رنگ‌های سفید، کرم و آجری استفاده شده. بدین ترتیب تمام توجه مخاطب بر محصولات متمرکز می‌شود. اصل هماهنگی و انعطاف‌پذیری در طراحی این فضاها بسیار مورد توجه طراحان معمار پروژه قرار گرفته.

 

 


پاپ آپ:
یکی از ویژگی‌های بارز حنا این است که در صورتی که از اکسسوری های داخل اتاق خوشتان بیاید، به‌راحتی می‌توانید از این گالری سفارش بدهید و با خودتان به خانه ببرید.

 

 

 

 

رستوران و کافه

 

 

 

حتما با خودتان فکر کردید که این چطور طراحی است که بعضی جاهای خانه قدیمی و دست‌نخورده است؟
به این مدل دکوراسیون وابی‌سابی می‌گویند.
وابی‌سابی نوعی زیبایی‌شناسی سنتی رایج در ذن بودیسم است که برخلاف فلسفه غربی به دنبال کمال و بی‌نقصی نیست، بلکه زیبایی را در نقص می‌بیند؛
ما همیشه به دنبال کمال و بی‌نقص بودن هستیم. این عطش برای کمال باعث طمع‌ورزی انسان‌ها شده و استرس و نگرانی روزمره ما را افزایش داده. اما اگر کمی بیشتر به طرز تفکر سنتی ژاپنی‌ها توجه کنیم از این نیاز به کمال و بی‌نقص بودن رهایی پیدا خواهیم کرد.
وابی‌سابی تفکر کمال‌گرا را نفی می‌کند و زیبایی را در نقص می‌بیند. وابی‌سابی نقص‌های محیط اطراف ما را می‌پذیرد و از آنها کاملاً آگاه است، این طرز تفکر به دنبال زیبایی طبیعی از نوعی است که در طبیعت وجود دارد.
وابی سابی در کامل‌ترین حالت خود می‌تواند یه سبک زندگی باشد یا دست کم نوع خاصی از زیبایی.

خوراک در بوتیک هتل ها:

خوراک در بوتیک هتل‌ها بسیار مهم است! چرا که به خوراک تنها به‌عنوان یک وعده غذایی و رفع نیاز نگاه نمی‌کنند، بلکه لذت خوردن و نوشیدن را در فضایی دل‌چسب فراهم می‌کنند.
این فضا چطور دل‌چسب می‌شود؟ با تجربه فراموش‌نشدنی که از یک وعده خوراک لذت‌بخش و یک معاشرت دسته جمعی به‌دست می‌آورید.

 

 

 

بوتیک هتل حنا

راهرو:
سال ۱۳۱۷ رضاخان این معماری را به ایران آورد که جزء اولین معماری‌هایی بود که پنجره‌ها به روی فضای بیرونی باز می‌شد و همین تلنگری شد برای گسترش برونگرایی. حنا دهه‌های مختلفی را دیده که اینجا روی دهه ۵۰ تمرکز بیشتری داشتند.
گچ‌بری ها دست نخورده و اصالت بنا حفظ شده است.

 

 

 

در طراحی حنا، ارتفاع ساختمان جدید برابر با ساختمان قدیمی در نظر گرفته شده و در هماهنگی کامل با اهداف و کاربرد ساختمان قدیمی قرار دارد.
بازگرداندن ساختمانی متروکه به حالت اولیه خود، هدف اصلی طراحی این هتل بوده. ساختمانی که در کوچه لولاگر جای گرفته. ساختمان جدید تصویری مدرن و فنی از ساختمان قدیمی رو به نمایش می‌گذارد.
مرمت ساختمان قدیمی کار چندان راحتی نبوده. چرا که باید به هویت تاریخی آن احترام می‌گذاشتند و آن را به‌طور کامل حفظ می‌کردند.
سالن:
اینجا محلی است برای رویدادها و دیدارها در قلب تهران

 


اتاق‌ها
اتاق لولاگر:
وارد کوچه لولاگر که می‌شویم، بیش از هر چیز دو پنجره بیرون آمده روبروی هم در وسط کوچه توجه ما را به خود جلب می‌کند. اتاق لولاگر تا وسط کوچه آمده و همزمان بخشی از خانه و بخشی از کوچه است.
این اتاق بزرگ‌ترین اتاق حناست و در صورت درخواست می‌تواند با اضافه شدن اتاق کناری، به یک سوئیت چهار تخته تبدیل بشود.

 


اتاق کمان:
از طاق کسری تا مسجد شیخ لطف‌الله و از مقبره خیام تا برج آزادی، کمان بخشی از هویت معماری ایرانی است.

 


اتاق اجاق:
اجاق قلب خانه است؛ گرم‌ترین جای آن. تجربه ماندن در اتاق اجاق، تجربه ماندن در کنار اجاقی است که امروز زندگی تازه‌ای یافته. این اتاق یک بالکن اختصاصی بزرگ دارد که میهمانان اتاق را در ارتباط با همسایه‌ها و کوچه قرار می‌دهد.

  

 

اتاق کنج:
این اتاق پنجره‌ای پرنور در کنج اتاق و رو به پل حافظ دارد. می‌توانید در سکوتِ هتل بنشینید و هیاهوی پل حافظ را تماشا کنید.

 


اتاق همسایه:
تجربه ارتباط با دیگران، بخشی جداناشدنی از تجربه سفر و اقامت در شهر است.

 


امکانات اتاق‌ها:
اینترنت بی‌سیم
سیستم تهویه
چای‌ساز
مینی‌بار
سشوار
تلویزیون (بعضی اتاق‌ها)
تجهیزات نظافت شخصی
خدمات خشک‌شویی
گاوصندوق
صبحانه
حیاط


پروژه حنا تلاش کرده تا مردم را به مرکز تهران برگرداند و آنها را با ساختمان‌های متروکه دوباره آشنا کند و شکوه معماری تاریخی‌اش را هم به نمایش بگذارد.
حنا تجربه‌ای از لایه‌های متفاوت زندگی در تهران را به شما ارائه می‌دهد. تجربه‌ای منحصربه‌فرد از حضور در قلب یک شهر شلوغ و پرآشوب؛ تجربه‌ای امروزی از هنر، معماری، طراحی و میهمان‌نوازی معاصر.
حنا بوتیک هتلی با استایل بی‌بدیل و بخصوص است که با ذکاوتی خاص طراحی شده. در واقع هتل‌هایی که شیوه‌ای از زندگی یا مفهومی مشخص را دنبال می‌کنند و اولویت اولشان فضاسازی و ایجاد تجربه است به دلیل نوع خدماتشان قابل تشخیص و تمایز هستند و مثل هتل‌های بزرگ و زنجیره‌ای عمل نمی‌کنند.
از طرفی دیگر، ابتکارات و خلاقیت‌های زندگی بخشِ معماری به عمارت هایِ قدیمیِ ساخته شده توسطِ معماران موجب شده که میهمانان شیوه‌ای از زندگی را با درک متفاوتی از فضا و محیط در این ساختمان‌های منحصربه‌فرد حس کنند و تجربه‌ای متفاوت را در سفرشان داشته باشند. خدمات شخصی‌سازی یکی دیگر از رموز موفقیت در بوتیک هتل‌ها به‌حساب می‌آید. شیوه‌ای که حتی هتل‌های بزرگ زنجیره‌ای را بر آن داشت تا خودشان را با سبک بوتیک هتل‌ها منطبق کنند. امری که موجب توفیق این سبک از هتل‌ها در تمامی شهرهای بزرگ دنیا شده و این گونه هتل‌ها رو تک خواستگاه نموده. بوتیک هتل‌ها به‌عنوان نقطه عطفی در مسیر توسعه قرار دارند که توجه مجامع گردشگری را به خود جلب کرده و نه تنها استقبال گردشگران بلکه اقبال عمومی به موضوع جاذبه بوتیک هتل‌ها را به موجی قوی در صنعت هتلداری امروز تبدیل کرده. از طرفی فضای داخلی بوتیک هتل‌ها به یک هویت مستقل و ایده آل تبدیل شده است.

 


پروژه کم‌نظیر حنا، با هدف افزایش تعاملات مردمی و بر اساس مواردی مانند هویت منطقه‌ای و سبک معماری ایرانی مرمت شده. با تأثیرپذیری از سنت و فلسفه فرهنگی شهر و همچنین ویژگی‌های معماری مدرن، این هتل به ساختمانی تبدیل شده که می‌تواند از نمادهای معماری تهران بشمار رود. الگوی سنتی، اتاق برآمده و گنبدی شکل، آب‌انبار کشف شده در زیرزمین بوتیک هتل حنا باعث شده تا قدم نهایی معماری و طراحی داخلی، ترکیبی از بهترین تلفیق سنتی و مدرن باشد. طراحی داخلی و فضاهای کاربردی ساختمان و همچنین دکوراسیون داخلی به جهت برقراری ارتباط بهتر با زندگی امروزی مردم تهران به سبک مدرن طراحی شده اما فرم نهایی ساختمان از طریق ترکیب روش‌های جدید و سنتی خلق شدند. ساختمان حنا بنا به عوامل طبیعی محیط اطراف خود در ۲ طبقه بنا شده. بنابراین محدوده‌های داخلی، احساسات متناوبی را به مراجعه‌کنندگان منتقل می‌کنند. از این جهت که در ابتدای فرایند مرمت تاریخچه بنا و لایه‌های مختلف آن شناسایی شد. هرکدام از این لایه‌ها که در ادوار مختلف به این ساختمان اضافه شدند، بیانگر بخشی از تجربه مردمان تهران و ساکنان این خانه بودند. هر کجا لازم به مرمت بوده، این ملزوم انجام شده و البته که این خانه تاریخ ۹۰ ساله‌اش را در خود جای داده است.
فضای بوتیک هتل حنا ایده آل، منحصربه‌فرد، گیرا و متمایز است. تمامی جزئیات ساختاری در طراحی حنا مانند درها، میزها و ... یک زبان مشترک از زوایا و انحنا را به نمایش می‌گذارند که هرکدام از آنها جزئیات مهم یه ساختار بزرگ‌تر را تشکیل می‌دهند. بوتیک هتل حنا فضایی ترکیبی از اقامتی، رستوران، پلتفرم، پاپ آپ و ... است. باید اشاره کنم که ساختمان مرمت شده حنا توانسته نقش مهمی در ارتباط طبیعت با معماری شهری معاصر توسط نمایش یک نمای جدید فاخر ایفا کند. لازم به ذکر است که ساختمان بلافاصله پس از افتتاح مورد استقبال عموم قرار گرفت.
معماری داخلی بوتیک هتل حنا برگرفته از سبک معماری معاصر ایران و جهان و در کل نمای بازسازی‌شده‌ای مربوط به قرن اخیر است.
موقعیت: پلی به قلب تهران - خیابان نوفل‌لوشاتو، کوچه لولاگر
طراح و معمار: سرکار خانم مهسا مجیدی

معرفی بوتیک هتل‌ها

آدرس اینستگرم الیمو

 



  نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید مدیر سایت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
shirane پگاه مظاهری     28/3/1402
زمانی که بار اول به حنا رفتم رفتار خوبی ندیدم؛ برخورد پرسنل مغرورانه و نگاهشون بالا به پایین بود. بار دوم اما خیلی بهتر بود. صمیمی و مهمان نواز. البته از لحاظ معماری و تمیزی اتاق ها واقعا جای تقدیر داشت. ممنون از شما که انقدر قشنگ توضیح دادید و در این راه فرهنگ سازی می کنید.
 Manager        29/3/1402
برای من نیز این اتفاق افتاد و دفعه دوم خیلی بهتر و صمیمی تر برخورد کردن پرسنل- ممنون بابت نظر گرانبهاتون