نقدی بر ۵ ضابطه بوتیک هتلها
یکشنبه 27 شهریور 1401
بازدید: 2193
بین ۱۰ تا ۱۰۰ اتاق
طبق تعریف ضابطه، بوتیک هتلها واحدهای اقامتی نسبتاً کوچک غالباً با تعداد ۱۰ تا ۱۰۰ اتاق هستند که شخصیت و هویتی منحصربهفرد دارند.
۱۰۰ اتاق؟! این تعریف جهانی است! اگر قرار است طبق تعریف جهانی پیش برویم که تاریخی بودن بوتیک هتلهای ایران زیر سؤال میرود. چرا؟ از این جهت میگویم که طبق تعریف جهانی بوتیک هتلها آن دسته از هتلهایی هستند که معماری با یک تم خاص و منحصربهفرد دارند. این معماری میتواند تاریخی باشد، میتواند یک فضای چوبی یا شیشهای باشد، میتواند در دل کوه و جنگل باشد، میتواند از دل اتوبوسی از کارافتاده یک فضای اقامتیِ حتی یک اتاقه درآورد. پس تعداد ۱۰۰ اتاق در ایران که هنوز آمادگی خدمات باکیفیت در حد جهانی را ندارد، اشتباه محض است!
حس خانه را به میهمان القا میکنند (احساس راحتی)
اصلاً قرار نیست همهی بوتیک هتلها این حس را برای میهمان به وجود بیاورند! یعنی بخواهند هم ممکن نیست؛ چرا که بعضی بوتیک هتلها تجاری هستند و ایجاد این حس با رویکردشان در تضاد است.
استفاده از ظروف پذیرایی با طراحی سنتی
با این ضابطه موافق هستم؛ اما برای مثال استفاده از ظروف مسی بهعنوان بخشی از سنت ایرانی، به دلیل اینکه بهسرعت باعث سرد شدن و کاهش کیفیت خوراک میشوند، مناسب سرو نیستند.
از طرفی استفاده از ظروف چینی، فرقی با هتلهای معمولی و کافهها ندارد و برای سرو شیر و قهوه نیز از فرنجپرس استفاده میشود که یادآور هیچ نقطهای فرهنگ ایرانی نیست.
ما قرار است در بوتیک هتلها فرهنگ ایرانی را به توریست خارجی نشان بدهیم و به توریست ایرانی یادآور بشویم. پس استفاده مناسب از ظروف میتواند به متمایز بودن مجموعه شما کمک کند.
رعایت آداب استقبال و بدرقه
با این بند موافق هستم، هرچند که خیلی جای کار داریم. میزبانان ما یک لبخند هم به زور میزنند چه برسد به استقبال؛
یادمان باشد که میزبانی ما از لحظه اولین قدم میهمان در مجموعههایمان شروع میشود.
موافق هستم و سرو قهوه چطور؟
من فکر میکنم روی این مورد سرو نوشیدنی و خوراک فرنگی بیشتر باید فکر و بررسی کنیم. چرا که جای بحث فراوان دارد. از یک طرف بهتر است نوشیدنیها و دمنوش¬های ایرانی سرو بشود و از طرفی هم محدودیت در بوتیک هتلها بیمعناست.
یادم به این جمله توماس وگمن گردشگر سوئیسی که اخیراً در مورد خانههای ایرانی کتابی با عنوان "شبهای پارسی" چاپ کرده افتادم: " از دیدن دستگاههای قهوه ساز با بهترین برندها در خانههای تاریخی ایرانی متعجب شدم! "
وضعیت بنا از نظر معماری، هنری، فرهنگی یا سایر ویژگیهای زیباییشناختی ارزشمند باشند.
سؤال! من قصد دارم در آینده یک بوتیک هتلی مدرن راهاندازی کنم؛ اینکه مدام آیتم سنتی را بکار میبرید معنیاش این است که این ضابطه بدرد من نمیخورد! پس لطفاً یک ضابطه برای من و امثال من که قصد داریم سبک مدرن و شاید هم فانتزی را پیش بگیریم، بنویسید.
نکته مهم: هیچ بندی را به افراد کمتوان اختصاص ندادند! واقعاً چرا؟!
یادداشت و مقالات مرتبط
آدرس اینستگرم الیمو